Mazda Kiyora Urban Concept

Mazda Kiyora Urban Concept
Ook Mazda kijkt uit naar het autosalon van Parijs, deze week heeft de autobouwer enkele teasers de wereld ingestuurd van zijn Kiyora Urban Concept.

De Kiyora Urban Concept zal debuteren op het autosalon van Parijs, begin oktober. ‘Kiyora’ is Japannees voor ‘schoon en puur’ en daarmee weten we al genoeg. De Kiyora Urban Concept moet de harmonie tussen rijplezier en milieuvriendelijkheid brengen. 

De conceptwagen beschikt over Mazda’s aërodynamische Nagare design, hiermee werd de luchtweerstand voor een groot stuk gereduceerd, het design werd trouwens beïnvloed door onderwatertaferelen. De neus kennen we trouwens al grotendeels van de Mazda Furai.

Onder de motorkap van de Kiyora zal een nieuwe viercilinder met directe injectie huizen. De conceptwagen beschikt over een volledig nieuw platform dat ontworpen is om zowel het gewicht te minimaliseren en tegelijk de veiligheid en het rijplezier te maximaliseren. Het interieur wordt volgens Mazda trendy en erg gericht op de jeugd.

Mazda Kiyora Urban Concept

Mazda Kiyora Urban Concept

Deel dit bericht:

3 reacties op "Mazda Kiyora Urban Concept"

 1. dimi 12-09-2008 om 17:42

  Vette bak, heeft iets wag van BMW X6 , geef er mij maar ene

 2. XliljeezyX 12-09-2008 om 20:00

  iets weg van de X6 !?!?!
  dat ding is net zo lelijk als de ssangyoungg

  dat wou ik nog even vragen:
  is de ontwerper van deze tekening toevallig ook ontwerper geweest van de sssssssssanggyoungg?? want die sssssaaanngggyoounnnggg zijn namelijk net zo lelijk en raar.

 3. Citrofiel evil twin 13-09-2008 om 22:41

  Geen misse stadswagen.

  OFFTOPIC: Amai wat een verandering.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...