Volkswagen Golf VI BlueMotion


Alles over de nieuwe Volkswagen Golf VI kon u hier vinden. Kon inderdaad, want nu is er extra nieuws over een BlueMotion-versie.

De BlueMotion staat uiteraard – zoals iedereen wel wist of toch zou kunnen verwachten – voor minder verbruik en minder CO2-uitstoot. De Volkswagen Golf VI BlueMotion Concept stoot slechts 99g CO2 uit per kilometer, wat ongeveer hetzelfde is als de Volkswagen Polo BlueMotion en 16g/km minder dan de concurrent Ford met haar ECOnetic label.

Het gemengd verbruik van de Volkswagen Golf VI Bluemotion is ongeveer 3,2l/100 km, zeer weinig dus. De 1.6l TDI-motor die dat realiseert spuwt zo’n 104pk uit en heeft 249Nm koppel, wat ervoor zorgt dat je op een milieuvriendelijke manier – al denk ik dat de wagen ferm meer verbruikt als je eens goed doortrekt – na 11,2 seconden 100 km/u bereikt.

Niet alleen de zuinige motor zorgt voor dergelijke groene cijfers, ook de aerodynamica werd aangepast, de versnellingsbak werd herbekeken en de banden hebben minder weerstand. Een dieselpartikelfilter zuivert de lucht die anders ongezuiverd de wagen zou verlaten.

De Volkswagen Golf VI BlueMotion staat normaal tegen het midden van 2009 in de toonzaal.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Volkswagen Golf VI BlueMotion"

  1. XliljeezyX 10-09-2008 om 15:43

    hier in nederland zijn de prijzen nog lager geworden van de VW-modellen! dan is deze bleu motion echt een ‘koopje’!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...