Preview: BMW 8


BMW is van plan de BMW 8-Reeks een nieuw leven te geven. De basis voor dat nieuw leven zal de BMW CS Concept zijn.

De CS Concept heeft vier deuren en de BMW 8 had er toch maar 2, denkt u dan. Inderdaad, maar aangezien BMW nog geen model heeft in het vierdeurscoupé-segment, zal het van de naam 8-Reeks gebruik maken om een vierdeurscoupé te lanceren. De concurrenten zullen de Mercedes CLS en de Audi A7 worden. Ergens zullen de Aston Martin Rapide en de Porsche Panamera concurreren, net zoals de VW Passat CC, maar toch is het ergens wel een ander segment.

De BMW 8-Reeks zal ontwikkeld worden door de M-divisie van BMW en daarmee is de 8-Reeks direct de eerste wagen die volledig door M GmbH wordt ontwikkeld. Eigenaardig genoeg zijn er geen plannen om een M-versie van de 8-Reeks te maken. Wellicht omdat de auto al zodanig krachtig zal zijn, dat een M-kuur niet meer nodig is.

De 8-series zal namelijk gebouwd worden uit lichte materialen en het topmodel zal normaalgezien een V12 onder de motorkap krijgen. Ook gaan geruchten de ronde over een V8-motor met twee turbo’s. Klinkt alvast heel goed. Wanneer we de 8-Reeks voor het eerst zien weten we nog niet. Wel kunnen we nu al melden dat BMW van plan is de BMW 8 tegen 2010 te verkopen.

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

New York: BMW CS Concept

Deel dit bericht:

2 reacties op "Preview: BMW 8"

  1. XliljeezyX 10-09-2008 om 15:38

    Ziet er zeker niet slecht uit! en het interieur is zo apart! gewoon niet BMW! het intreiuer is apart heel apart zo apart dat het gewoon mooi is!

  2. alex 14-09-2008 om 14:06

    mijn moeder heeft een bmw x5 4.8i maar die vind ik eigenlijk wel veel mooier! dan deze chit alleen de buitenkant van deze vind ik wel mooi.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...