Mercedes blijkt meer en meer niches op te vullen. De vierdeurscoupé was een goed begin, maar of de CLK Shooting Brake een goed idee is, daar heb ik mijn twijfels over.

Mercedes nam het design van de Mercedes CLK coupé en kruiste het met een estate-model. Het resultaat gaat voortaan door het leven met de naam CLT. De looks van de CLT zijn duidelijk gebaseerd op de nieuwe generatie Mercedes E-klasse. Mercedes slaat duidelijk een nieuwe designrichting in.

Het doel van Mercedes is de uitstraling van een coupé te combineren met het comfort van een station wagon. Het comfort van de station wagon zal er allicht wel zijn, maar of de uitstraling van de coupé intact is gebleven, dat is de vraag. Volgens mij is het alleszins eerst even wennen, een Shooting Brake is dan ook helemaal geen alledaags model, maar in het verleden zijn er al vaak mooie exemplaren gemaakt, wie weet is de CLT er ook zo een. Ik zal de wagen alleszins eerst eens in het echt moeten zien alvorens overtuigd te zijn.

Onder de motorkap zou er normaal een Bluetec diesel hybride-motor komen, met twee verschillende vermogens. De elektrische motor zou plaats moeten nemen onder de échte motor, terwijl de batterijen elders zouden rondhangen.

De CLK coupé, die volgend jaar normaal te koop is, zal twee nieuwe motoren krijgen, beide met een inhoud van 3.0l en ofwel 268 ofwel 296pk. De kleinste motorisatie zal een 2.2 turbodiesel zijn, de dikste motor zal een 4.6l V8 benzinemotor zijn. Welke motoren we in de Mercedes CLT zullen terugvinden weten we niet, maar aangezien deze wagen debuteerd op het autosalon van Parijs, zullen we het u dan weten te melden.

In de toekomst zou het zelfs mogelijk zijn dat ook de Mercedes SLK een Shooting Brake versie krijgt. De opdracht is alleszins al aan het designteam van Mercedes gegeven.

(via AutoExpress)