Spyshots: Rapide en Panamera op de ring

Aston Martin Rapide & Porsche Panamera at Nürburgring
Deze week werd op de Nürbrugring een bijzondere strijd gestreden tussen twee toekomstige vierdeurscoupés.

De Aston Martin Rapide en de Porsche Panamera zullen voorgesteld worden op het autosalon van Genève volgend jaar. Beide vierdeurscoupés zullen de Mercedes CLS en toekomstige Audi A7 bekampen in het vierdeurscoupé-segment.

Op de spyshots is één ding al duidelijk, de Porsche moet het afleggen tegen de Aston Martin wat het uiterlijk betreft. De présence van de Rapide doet de mensen van Porsche nu al huiveren. De Porsche Panamera neemt enkele designelementen over van de 911 maar op één of andere manier klopt het plaatje niet. De neus trekt zich iets te weinig op en de achterkant doet mij denken aan een kikker met buikpijn. Neen, wat de styling betreft is het 1-0 voor de Britten.

Hopelijk voor de Duitsers hebben ze onder de motorkap wel iets om het verschil te maken. De Porsche Panamera krijgt drie verschillende motoren, de instapper wordt een Volkswagen 3.5 liter zescilinder met 300 pk waarna het gamma wordt aangevuld met een Porsche achtcilinder met 350 (luchtgeblazen) of 560 pk (twin-turbo). Die laatste motoroptie is alvast een stuk krachtiger dan de 514 pk waarmee de CLS 63 AMG het moet stellen. Later zou het motorgamma zelfs nog uitgebreid worden met een 700 pk sterke tiencilinder.

De Aston Martin Rapide zal het qua motorkracht met iets minder moeten stellen, de Rapide krijgt de V12-motor van de DB9 met een vermogen van 450 pk. Maar is enkel motorkracht een goede reden om Aston’s nieuwste te laten staan voor een vierdeurs-911? Ik dacht het niet.

Spyshots: (Via: WorldCarFans)

Aston Martin Rapide & Porsche Panamera at Nürburgring

Aston Martin Rapide & Porsche Panamera at Nürburgring

Aston Martin Rapide & Porsche Panamera at Nürburgring

Aston Martin Rapide & Porsche Panamera at Nürburgring

Aston Martin Rapide & Porsche Panamera at Nürburgring

Aston Martin Rapide & Porsche Panamera at Nürburgring

Deel dit bericht:

2 reacties op "Spyshots: Rapide en Panamera op de ring"

  1. XliljeezyX 30-08-2008 om 23:22

    Allebij geile apperaatjes ^^ ik kies toch de Rapide omdat:
    heb het geluid al eens op YT mogen beschouwen en het is prachtig! en dat uiterlijk ! zo beutyfuel! heb op petrolhead.nl foto’s gezien van de eventuele binnenkant en dat is zo mooi! gewoon luxe.

  2. Kris 31-08-2008 om 0:06

    Dan ga ik toch voor de A7 gevolgd door de AM Rapide.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...