Jetstream SC250: lelijk, maar snel!


Er wordt wel eens vaker gezegd: don’t judge people by their looks. Volgens mij is dit ook van toepassing op deze Jetstream SC250.

De Jetstream SC250 is een klein lichtgewicht dat over een 2.0l middenmotor beschikt. Het blok is afkomstig van de Opel Astra OPC en staat garant voor 240pk. Deze wagen rijdt op loodvrije benzine, maar ook op bio-ethanol. Kies je voor deze laatste brandstof, krijg je er ineens 10% prestaties bij.

Bij dit soort wagens – Ariel Atom, Lotus Exige… – draait het allemaal om gewichtsbesparing. De Jetstream SC250 weegt amper 700kg en is daardoor in staat in minder dan 4 seconden de kaap van 100km/u te overschrijden. De topsnelheid bedraagt 265km/u. Ondanks die enorme prestaties verbruikt de wagen slechts 7,4l brandstof per 100 km.

De wagen is effectief in een designstudio gemaakt, al zou je eerder denken dat het design getekend werd in een rumoerig café. De carrosserie van de SC250 bestaat uit licht aluminium en wordt met de hand gemaakt. Aan de voor- en achterkant vinden we stalen frames.

Gedurende de loop van volgend jaar wil Jetstream 50 exemplaren maken en tegen volgend jaar zouden de plannen om een nog potentere versie te bouwen ongeveer klaar moeten zijn. Dit wagentje zou ongeveer €37.000 moeten kosten, inclusief 1 jaar garantie op onderdelen en constructiefouten. 

Deel dit bericht:

2 reacties op "Jetstream SC250: lelijk, maar snel!"

  1. michael 01-09-2008 om 17:40

    k.u.t. car

  2. MRM 01-09-2008 om 17:41

    mooie woordspeling 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...