Facelift: Mercedes CL-klasse


Ook de Mercedes CL-klasse wordt ondanks zijn tijdloos design oud. Tijd voor een facelift dan maar?

Of het hier echt over een facelift gaat is natuurlijk de vraag. De CL werd gelanceerd eind 2006, dus qua tijd zit het alleszins wel snor. De spyshots tonen echter niet veel vernieuwende dingen. Enkel de voorkant lijkt besmet te zijn met de LED-ziekte, maar verder blijft alles hetzelfde. De S-klasse krijgt een facelift en aangezien de CL afgeleid is van de S-klasse zou het wel eens goed kunnen, zeker als je weet dat ook de S-klasse allicht besmet is met de LED-ziekte.

De vernieuwing bestaat niet enkel uit een streepje LED-lampjes, maar ook uit een verplaatsing van de pinkers. Het aandachtige oog heeft intussen opgemerkt dat die voortaan bovenaan zitten. Aan de achterkant is er ook wat verborgen, wat precies weten we niet. De achterlichten blijven duidelijk hetzelfde, net zoals de uitlaatpijpen.

De motorisaties zullen allicht ongewijzigd blijven (CL500 – CL600 – CL63AMG – CL65AMG), maar de kans bestaat dat er een nieuw filtersysteem komt om minder schadelijke uitstoot te produceren. (via)

Deel dit bericht:

3 reacties op "Facelift: Mercedes CL-klasse"

 1. XliljeezyX 25-08-2008 om 19:06

  Oeeeh!
  adeptive bochtverlichting in led!
  is hij nu NOG breeder geworden?

  Ik vind dat er geen concurent is voor de CL. hooguit de vanquish S of de AS Rapide.

 2. MRM 25-08-2008 om 20:04

  daarvoor heeft de rapide 2 deuren teveel 😉

 3. XliljeezyX 26-08-2008 om 9:41

  @MRM dat maakt niet zoveel uit denk ik. aangezien de CL behoorlijk lang is denk ik dat achterin ongeveer even veel ruimte is.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...