Abt Audi Q5

Abt Audi Q5
Duitse tuner Abt heeft zijn hand gelegd op de nieuwe Audi Q5, zowel het uiterlijk als het vermogen werd aangepast.

Alle motoren uit het gamma werden getuned door Abt, de V6 3.0 TDI krijgt 310 pk in plaats van 240 pk en heeft een maximaal koppel van 610 Nm. De 2.0 TDI krijgt een upgrade van 170 naar 190 pk terwijl de 2.0 TFSI benzinemotor opgeschroefd wordt van 211 tot 240 pk. 

Naast het vermogen heeft Abt ook een body kit voor de Q5 samengesteld. Opvallend zijn de dramatische voor en achterkant met grotere luchtinlaten. Abt geeft de Q5 ook extra beschermplaten onderaan zodat de wagen nog meer geschikt is voor het off-road werk. Achteraan bemerken we een nieuw uitlaatsysteem met 4 uitlaatpijpen die speciaal ingesteld werden voor optimale prestaties en een mooie roffel. De afwerking moet komen van de immense 20″ velgen. 

Uiteraard krijgt de Abt Q5 ook upgrades mee aan de remmen en de vering zodat deze beter opgewassen zijn tegen het hoge vermogen. Zo staat de mid-size SUV iets dichter bij de grond en is deze voorzien van een CDC luchtvering. Het nieuwe remsysteem beschikt over 380mm remschijven.  

De eerste Abt Q5 zal vanaf midden 2009 te koop zijn. 

Abt Audi Q5

Deel dit bericht:

2 reacties op "Abt Audi Q5"

  1. XliljeezyX 23-08-2008 om 12:22

    Hmm ik vind de Q5 maar niks.. liever zijn grote broer Q7.. (en tuned bij JE Design)

  2. Pieter 25-08-2008 om 13:03

    Lijkt op een plemobiel speeltje ^^
    Maar ongetwijfeld een pareltje om in te rijden.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...