F1: Honda aast op Alonso

Formule 1
Het grote F1 circus ligt een drietal weken stil, ter behoeve van de mid-seizoensvakantie voor de rijders. Maar dat neemt niet weg dat het rustig is in de wereld van de Formule 1, integendeel zelfs.

Alle rijders die nog niet zeker waren van een stoeltje voor het volgende seizoen, proberen er nu één te regelen. Zo zou Honda azen op Fernado Alsono, de 2-voudige wereldkampioen die met zijn – zwakkere – Renault best goede prestaties kon neerzetten.

Bij Honda zijn ze al geruime tijd niet meer tevreden van Rubens Barrichello – die met zijn 36 jaar een oude knor is in de paddock – en zijn ze dus op zoek naar een vervanger die wel kan winnen. Honda staat momenteel 8e in de teamstand, met 14 punten.

Teambaas Ross Brawn – ex Ferrari – gelooft ten volle in zijn team en in de kansen van Alonso. In een Spaanse krant zei hij dat Fernando de enige rijder is die de “gave” bezit, net zoals Micheal Schumacher destijds. Tevens is Alonso de enige die tijdens de wonderjaren van Schumacher, Schumacher tweemaal van de wereldtitel kon houden.

Bij zijn nieuw team zou de snelle Spanjaard 7,5 miljoen euro krijgen, en dat voor slechts 1 jaar. In de paddock zwerven al geruime tijd geruchten over de samenwerking tussen Ferrari en Alonso.
Bij Ferrari lopen in 2010 de contracten van Kimi Raikonnen en Massa ten einde, en de geruchten zeggen dat ze bij het Italiaanse topteam uitkijken naar Alonso en Kubica als rijdersduo, omdat zij beiden de meest succesvolle rijders zijn.. Wordt zeker en vast nog vervolgd!

Bij McLaren is er niets te bespreken over Lewis, die blijft nog een tijdje. De 2e rijder van het Britse team, Heikki Kovalainen, heeft ook een contractverlening gekregen. Zijn overwinning in Hongarije heeft de Mclaren-top gerust gesteld.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...