B&B Audi RS6 Avant: want meer is beter?

B&B Audi RS6 Avant
De Audi experts bij B&B hebben de Audi RS6 Avant onder handen genomen, de tuners geven de RS6 Avant een vermogen van 715 pk.

Toen we de details over de nieuwe Audi RS6 Avant hoorden stonden we hier bij de redactie verstomd, Audi nam het voortouw in een vermogensduel met Mercedes en BMW. De mannen uit Ingolstadt hadden een 5.0 liter twin-turbo V10 onder de motorkap gestopt met een vermogen van 580 pk. Maar voor sommigen is zelfs dat nog niet genoeg…

Eerst had MTM het motorblok al eens opgeschroefd tot een vermogen van 656 pk, daarna deed Abt er nog een schepje bovenop met een totaal vermogen van 700 pk. De Audi experts van B&B kregen echter 715 pk los uit het motorblok van Audi. 

De grote vermogenstoename (+135 pk) werd bereikt door een nieuw race uitlaatsysteem en dito katalysator te gebruiken samen met enkele aanpassingen aan de luchtinvoer, de luchtkoeling en wat ‘fine-tuning’ aan het managementsysteem van de motor. De wagen staat daarenboven 25mm dichter bij de grond en is voorzien van een speciaal chassis waardoor de snelheden in bochten nog hoger kunnen.

De prestaties zijn logischerwijs ook verbeterd, de B&B RS6 Avant accelereert van 0 naar 100 km/u in 3,6 seconden, dat is 0,9 seconden sneller dan de standaard door Audi afgeleverde RS6 Avant. Misschien toch maar hopen dat er een pak meer vermogen in de RS6 Avant Plus komt?

B&B Audi RS6 Avant

B&B Audi RS6 Avant

Deel dit bericht:

3 reacties op "B&B Audi RS6 Avant: want meer is beter?"

 1. XliljeezyX 21-08-2008 om 21:54

  Zeker niet slecht 15pk minder dan me vader. maar scheelt niet zo veel op de top snelheid. i think so..
  alleen 1 ding. dat B logo kan je dat eraf laten? en die stickers op de zijkant? en op de achterkant?
  dan lijkt hij nog op het orgineel als je dan een andere RS6 ziet rij je hem er dik uit en denkt hij HUH?

 2. XliljeezyXhater 30-09-2008 om 15:02

  wel lagge zo’n wagentje,heeft wel wat, maar ja 16 pk minder dan me vader ;p
  -xxx-

 3. XliljeezyXhater 30-09-2008 om 15:04

  0 ja, nog 1 ding, al die logo’s en stickers zijn super vet ;p
  -xxx-

Reageer

Reactie aan het plaatsen...