Preview: Fiat 500 Hybride


Onder het motto: elk succesverhaal dient uitgemolken te worden: de Fiat 500 Hybride.

Fiat heeft plannen om onder de motorkap van de Fiat 500 een hybride motor te stoppen. De motor zou 0,9l cilinderinhoud krijgen uit twee cilinders en gecombineerd worden met een hele batterij batterijen. Fiat wil niet enkel de motor zuiniger laten werken, ook de koppeling moet eraan geloven. Het wordt een gerobotiseerde versnellingsbak met een dubbele koppeling. Al deze ingrepen zouden het verbruik moeten terugdringen naar 3l/100km. De CO2-uitstoot zou onder de 90g per kilometer moeten zakken.

Wanneer de hybride-versie in de showroom zal staan is een ander verhaal. Het zal sowieso nog een tijdje duren, de meesten denken dat het zo rond 2011 zal zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...