Pininfarina Hyperion: Extralange Drophead

Pininfarina Hyperion
Als een Drophead niet meer volstaat om rond te rijden in je eigenste oliestaat, dan kan je eens aankloppen bij coachbuilder Pininfarina, in de hoop dat ze nog eens een uniek model maken, net zoals de Hyperion.

We wisten al een tijdje dat de Hyperion eraan kwam, maar echte beelden ontbraken nog. De nieuwste creatie van Pininfarina werd gisteren voorgesteld op Pebble Beach.

Wat direct opvalt is de verplaatsing van de voorruit, met als gevolg een nog langere motorkap (+400mm), nadeel is dat deze Hyperion geen gezinswagen zal worden, de achterbank werd verwijderd waardoor er maar 2 zitplaatsen overblijven. Jammer is wel dat Pininfarina dezelfde ziekte van de Duitse fabrikanten hebben overgenomen, met hun LED-lichten..

Deze Pininfarina Hyperion is de enige die wordt geproduceerd, en is bestemd voor een zekere Mr. Roland Hall. Het project is een hommage geworden voor de onlangs overleden directeur van Pininfarina, Andrea Pininfaria.

Pininfarina Hyperion

Pininfarina Hyperion

Pininfarina Hyperion

Pininfarina Hyperion

Pininfarina Hyperion

Pininfarina Hyperion

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...