Officieel: Bugatti Veyron Grand Sport


We zagen wel al vaker foto’s van de Bugatti Veyron Grand Sport en we wisten wel al heel wat te vertellen. Nu kregen we officiële informatie, dus kunnen we wat extra details meegeven.

Net zoals bij de Bugatti Veyron is de topsnelheid van deze Bugatti Veyron Grand Sport 407 km/u, weliswaar met het dak toe. Wil je met het dak open rijden, zal je je snelheid moeten beperken tot 360km/u. Zo kan je nog steeds in stijl én met een open dak voorbij een McLaren Mercedes SLR rijden. Mocht het echter plots beginnen regenen, voorziet Bugatti een klein openklapbaar dakje. Als je dat dak wenst te gebruiken, dien je je wel aan een topsnelheid van 130km/u te houden.

Aan de buitenkant zijn de koplampen lichtjes aangepast en binnenin is er een schermpje gekomen aan de binnenspiegel voor de achteruitrijcamera. Ook een speciaal soundsystem ‘Puccini’ werd geïnstalleerd.

Dit racebeest zonder dak is vanaf maart 2009 te koop voor de schappelijke prijs van €1.400.000. Dat is wel redelijk schappelijk als je bekijkt dat de ontwikkelingskosten ervan een flink stuk hoger liggen. Er worden slechts 150 stuks gebouwd, de eerst 50 zijn voorbestemd voor mensen die al een Bugatti bezitten (want als je er al een hebt, heb je zeker een tweede nodig?), dus er schieten er nog 100 over. Ik ga alvast beginnen wedden op paardenraces. De eerste Bugatti Veyron Grand Sport wordt op Pebble Beach geveild voor het goede doel.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Officieel: Bugatti Veyron Grand Sport"

 1. XliljeezyX 17-08-2008 om 13:34

  Dat kleur leer vind ik minder

 2. XliljeezyX 17-08-2008 om 14:12

  Wejo. kijk dit dan:
  http://www.autoblog.com/photos/bugatti-veyron-16-4-grand-sport-live-debut/981703

  35 foto’s van de grand sport door iemand zelf gespot.

 3. anoniem 01-10-2008 om 15:38

  het is een gekke auto kan er over mee spreken

Reageer

Reactie aan het plaatsen...