Andrea Pininfarina overleden bij verkeersongeval

Pininfarina Logo
De Italiaanse autodesigner Andrea Pininfarina, bekend van het gelijknamige carrosserie- & designbedrijf is vandaag om het leven gekomen bij een verkeersongeval.

Pininfarina was met zijn Vespa op weg naar de onderzoeksafdeling van zijn bedrijf in Cambiano toen hij werd aangereden door een auto. De CEO van Pininfarina, een familiebedrijf dat in 1930 door zijn grootvader werd opgericht, was 51 jaar en laat zijn vrouw en drie kinderen achter. 

De naam Pininfarina is een naam als een klok in de autowereld, onder leiding van vader Sergio Pininfarina ontwierp het bedrijf onder andere modellen voor Ferrari, Maserati, Volvo en Fiat. Het laatste wapenfeit van Pininfarina is de Pininfarina Hyperion, een design dat voor Rolls-Royce werd gemaakt. Het bedrijf is ook bekend voor de assemblage van sportieve modellen. Andrea Pininfarina was sinds 2001 CEO van het bedrijf.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...