Grote Prijs van Hongarije: voorbeschouwing

Formule 1
Vanmiddag start in Hongarije de 11e race voor het wereldkampioenschap. De 70 rondjes op de Hungaroring zijn erg belastend voor zowel de rijder als de wagen. Daarbij komt ook nog dat inhalen bijna onmogelijk is, zodat de kwalificaties van groot belang zijn. Lewis Hamilton – huidig leider in het kampioenschap – won hier vorig jaar, en dit jaar maakt hij een goede kans om een hattrick te scoren ( Engeland – Duitsland – Hongarije) en z’n zege van vorig jaar te verlengen.

De snelle McLaren MP4-23 van Lewis en Heikki zal zijn mogelijkheden goed moeten benutten, want het parcour vraagt erg veel remkracht en bandenslijtage. Qua parcour kan je de Hungaroring vergelijken met een Monaco, je moet enkel de drukke stadskern vervangen door een natuurlijk landschap met pitoreske huizen. De Ferrari’s zitten terug een tijdje op droog zaad, toch qua overwinningen, hopelijk zorgen Kimi en Felipe voor de nodige spanning. Felipe Massa reed goede rondetijden tijdens de kwalificaties, daarentegen vond Kimi zijn ritme niet. Een teleurstellende 6e plaats bevestigt dat slecht ritme, terwijl Felipe Massa op de 3e startplek staat, voor de zilveren pijlen van McLaren.

Bij BMW, die bij de subtoppers gerekend worden, weten ze dat ze in deze race terug moeten scoren, om zo hun aansluiting niet te missen met de echte top. Kubica deed wat er van hem verwacht werd, en start straks op de 4e plek, met naast hem een bijzondere Timo Glock, die met zijn aangepaste Toyota een knappe 5e plaats verkreeg; zijn teammaat Jarno Trulli start eveneens in de top10, op de 9e stek.

Nelson Piquet Jr. laat de eer mooi aan zichzelf, en heeft gemeld dat we van hem geen podiaplaats meer moeten verwachten na zijn mooie prestatie in Duitsland. Hij wil eerst beter worden, en met een snellere wagen racen, zodoende dat hij zich kan meten met zijn jeugdrivaal uit de GP2, Lewis Hamilton..
De meeste dromen zijn bedrog?

Prognose: Normaal gezien zullen de McLaren’s de race beheersen, maar we hopen op Ferrari & BMW om toch nog wat spanning in de race te brengen. Een safetycar of een speciale reeks pitstops kan de race zeker en vast doen kantelen.. Ook uitkijken naar de Toyota’s, die zouden wel eens hun goede kwalificatietijden kunnen gebruiken om zich te tonen..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...