F1: Heikki steelt zege door uitvallen Massa

Grote Prijs van Hongarije
De Fin Heikki Kovalainen heeft in zijn snelle McLaren de Grote Prijs van Hongarije gewonnen, voor een bijzondere Timo Glock, die met zijn Toyota een eerste podiumplaats verzameldde. De 3e plaats was voor een andere Fin, de huidige wereldkampioen Kimi Raikkonen.

Echt verdiend was de zege niet voor Kovalainen, want de ster van de race was Felipe Massa. Deze zette een prachtrace neer, startende met een blitsstart waar menig Duitse troepen nog iets van kunnen leren. Vanuit plaats 3 direct voorbij n°2 (Heikki) en door een erg gewaagd manoeurve ook nog voorbij Lewis, allemaal alvorens de eerste bocht. Vervolgens reed Massa weg van de achtervolgers, welke allemaal erg licht geladen waren. De meeste rijders volgende dus een tweestopsstrategie, omdat de wagens erg belast werden.
Na de spectaculaire start was het een redelijk saaie race, met enkele opmerkelijke pitsstops van de goedkopere teams, bij hun waren er problemen met de tankslang, waardoor er steeds vlammen zichtbaar werden bij het tanken; tot 2x toe moest er zelf geblust worden. Jammer voor Glock dat hij daar tijd verloren was, anders kon deze zijn superresultaat nog vergroten door Heikki aan te vallen, maar deze zat 16s voor, want nogal veel is. Toch is zijn 2e plaats een mooi resultaat voor een Toyota, waar ze eindelijk hun doelstelling van een podiumplaats behaald hebben. Bij Toyota F1 hebben ze het grootste budget van allemaal, maar tot voor kort nog geen goede resultaten; dank-je-wel Timo dus!

In de WK stand is de grote verliezer Massa, die lang uitkeek op een nieuw leiderschap, maar op 3 luttele ronden voor het einde werd de motor hem fataal, en strandde juist parallell met de pitlane. Kimi Raikkonen doet het meeste profijt, en verkleind de voorsprong met Lewis tot 5 punten..
De overige plaatsen werden bezet door Alonso (4e) en Hamilton, wie na een lekke band een trage ronde neerzette, en zo terugviel naar de 9e plek. Raar maar waar, maar Piquet Jr reed alweer in de punten, op de 6e plek, met achter hem Trulli (eveneens Toyota), Kubica (welke een slechte race reed, de BMW is duidelijk niet meer zo goed als vroeger), Webber én als 10e, de ander BMW rijder, Nick Heidfeld. Bij BMW geven ze duidelijk de voorkeur aan de wagen voor het volgende seizoen, dan de hudige wagen volledig te optimaliseren.. We zullen zien of deze keuze hun zuur opbreekt of niet..

De volgende Grote Prijs is de GP van Europa die op 24 augustus in Valencia wordt gereden. Dit is het nieuwste circuit dat opgenomen wordt in het kampioenschap, vroeger werd deze GP steeds gereden op de Duitse Nurburgring.

Grote Prijs Hongarije

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...