Spyshots: de nieuwe Toyota Prius!!!


De Toyota Prius is aan vernieuwing toe. Wat er allemaal zou veranderen, leest u in dit artikel.

De Toyota Prius zal nog steeds een vijfdeurs hatchback zijn na die verjongingskuur. Wel is het zo dat deze milieuvriendelijke sedan zowel langer als breder zal worden. Er komt volgens Car and Driver ook meer kracht onder de motorkap te liggen. Daar zou een 1.6L viercilindermotor voor moeten zorgen, die de volle 0,1L meer heeft dan de huidige 1.5L motor, maar die rekensom kon u ongetwijfeld zelf al maken. Er mag misschien wel een zwaardere motor onder de motorkap schuilen, Toyota zegt dat de wagen nog minder zal verbruiken dan de huidige generatie. Maar of dat zo’n prestatie is…

Ondanks het bestaan van moderne lithium-ion batterijen, wordt er gefluisterd dat de Prius nog steeds gebruik zou maken van de huidige nikkel-metaal batterijen, wat mede te wijten is aan het feit dat Toyota een nieuwe fabriek bouwde in Japan, die dergelijke batterijen ontwikkelt.

De geruchten doen de ronde dat er naast een vijfdeurs hatchback ook plaats zal gemaakt worden in het gamma voor een station wagon en een cabrio. Dat laatste hebben we al eens gezien en eerlijk gezegd, het deed mij kotsen! Maar wie weet kunnen de Japanners beter cabrio’s bouwen dan een of andere amerikaanse wannabe coachbuilder.

Toyota heeft verregaande ambities met deze Prius. Het wil 70% meer Priussen produceren tegenover de huidige productie. Daartoe wordt in de VS alvast een extra fabriek gebouwd in Missisipi. Een logische zet, want de vraag naar deze milieuvriendelijke wagen is daar énorm.

Afspraak met de Prius: Detroit Motor Show, januari.

Nog enkele fotootjes: (NextAutos)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Spyshots: de nieuwe Toyota Prius!!!"

 1. XliljeezyX 31-07-2008 om 20:21

  jakkes.
  bah
  pirus
  bah
  vies

Reageer

Reactie aan het plaatsen...