Dan toch geen Audi Q7 Hybride

Audi Q7 Hybride
Er komt dan toch geen hybrideversie van de Audi Q7, Audi had de ontwikkeling van het model reeds geschrapt voor de VS maar doet dat nu ook voor Europa.

Volgens het Duitse AutoBild komt er definitief geen hybrideversie van de Audi Q7, voor de Q5, A4 en A5 worden echter wel hybridevarianten voorzien. De Audi Q7 hybride is al sinds 2005 in ontwikkeling, Audi trekt de stekker uit het project wegens dalende verkoopverwachtingen in het SUV-segment. 

Audi blijft echter de techniek verder ontwikkelen in samenwerking met Volkswagen en Porsche. De techniek zal dan later gebruikt worden in het kleine broertje van de Q7, de Q5, in de midsize SUV wil Audi vanaf 2010 een elektromotor met lithium-ionbatterijen plaatsen. Op termijn krijgen ook de Audi A4 en A5 een hybridevariant. Aangezien beide modellen op hetzelfde platform als de Q5 staan is het dan relatief eenvoudig om de techniek op beide modellen toe te passen.

Audi Hybrid

Audi Q7 Hybride

Deel dit bericht:

1 reactie op "Dan toch geen Audi Q7 Hybride"

  1. XliljeezyX 01-08-2008 om 14:10

    Audi trekt de stekker uit het project wegens dalende verkoopverwachtingen in het SUV-segment.

    Kijk als ze het slim aanpakken gaan ze een hybride versie bouwen die op LPG rijdt. als ze dat gaan doen en dat in de q7 proppen dan gaat denk ik de verkoop wel omhoog!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...