BMW bouwt elektrische MINI

MINI Cooper
BMW gaat 500 elektrisch aangedreven MINI’s bouwen die verscheept zullen worden naar het milieuminnende Californië.

Dat de MINI razend populair is in Amerika hadden we jullie al eerder verteld, maar om nu ook de milieufreaks uit Californië te bevoorraden hebben ze bij BMW besloten om 500 elektrische MINI’s te bouwen. 490 daarvan zullen aan geselecteerde klanten geleased worden terwijl de resterende 10 ter promotie gebruikt zullen worden.

De MINI’s worden gebouwd in de MINI fabriek in Oxford en zullen in het zilvergrijs uitgevoerd worden, daarna worden de zilvergrijze modellen in Duitsland uitgerust met een elektrische aandrijving. De elektrische MINI komt er omwille van de strenge emissienormen in Californië die binnenkort autobouwers verplicht er uitstootloze voertuigen in het gamma te hebben.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...