Preview: Alfa Romeo 8C GTA


Alfa Romeo maakt wel vaker een GTA-versie van haar wagens. Ook de 8C Competizione krijgt een dergelijke behandeling. Meer kracht en minder gewicht zijn de kernwoorden bij die omvorming!

De chief van Alfa Romeo, Luca de Meo, liet op subtiele wijze weten dat een 8C GTA een leuke aanvulling zou zijn op het huidige gammma en dat deze 8C GTA de ideale manier zou zijn om het 100-jarig bestaan van Alfa Romeo te vieren. Luca de Meo zijn wil blijkt nu wet te zijn, want de Alfa Romeo 8C GTA komt er.

De 8C GTA zou normaal ook verkrijgbaar zijn met een open dak, maar dat zou lichtelijk tegenstrijdig zijn, aangezien de A in GTA staat voor Allegerita, lichtgewicht. En we weten allemaal dat een open dak al eens veel durft te wegen.

Veel meer informatie kunnen we nu nog niet verstrekken, maar ongetwijfeld volgt die nog.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: Alfa Romeo 8C GTA"

 1. XliljeezyX 24-07-2008 om 20:43

  Even tussendoor:
  Alfa Romeo is bezig met nieuwe V6 Motoren.
  Klein berichtje:

  Sinds Alfa Romeo in 2005 begon met het vervangen van de zelf ontwikkelde V6 voor een V6 die ze van GM kochten zijn de ware Alfisten in diepe rouw gedompeld. Maar gelukkig is er een lichtpuntje aan de horizon. Enige tijd geleden was Alfa Romeo al bezig met de ontwikkeling van een 3 liter en 3.5 liter V6 met ieder 100 pk/l. Maar die plannen zijn nu alweer aangepast. Door al het co2 geneuzel zouden deze motoren teveel uitstoten en daarom wordt de inhoud kleiner en komen er turbo’s op.

  Als de geruchten kloppen komen er twee V6′en (beide ontworpen door Paolo Martinelli). Eentje met 2.7 liter inhoud en de ander is 3.3 liter groot. De 2.7 liter bi-turbo komt er met 300 en 350 pk. En er zou ook nog een turbo-loze (of een kleine turbo) variant komen met 250 pk. De 3.3 liter grote bi-turbo moet 430 pk gaan leveren. Het topmodel wordt de 3.3 liter grote tri-turbo(!) met 500 pk.

  De motoren zullen echter pas volgend jaar op de markt komen.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...