Grote Prijs van Duitsland: Supersnelle Hamilton wint overtuigend

Formule 1 - Grote Prijs van Duitsland
Gisteren werd op de Hockenheimring weer geracet, na een jaar van afwezigheid wegens noodzakelijke aanpassingen. Lewis Hamilton zag de kans om zijn goede prestatie van vorige GP te Engeland te bevestigen met een superrace, en zette de kroon op het werk met een welverdiende overwinning.

Op de Hockenheimring is er voor inhalen een serieuze kans, zodoende de pitstopstrategie niet van allergrootst belang is, maar geluk bij pitstops is altijd welkom, vraag maar aan Nelson Piquet Jr. Deze ging op het juiste moment de pits in, en bij buitenkomst crasht Timo Glock spectaculair tegen de muur. Safetycar moet de baan op, posities worden bevroren en de voorsprong van de leider – Hamilton – werd gereduceerd tot 0, zodoende werd de race “herstart”.

Omdat alle anderen de pits indoken kon de nieuweling tot aan de top van de race komen, hij reed zelfs even op kop, maar toen Hamilton zijn aangepaste wagen op de staart drukte, was er geen houden aan de meesterlijke stuurkunsten van de McLaren & Hamilton. Massa kon nog 2 ronden de 1e plaats houden, maar na een opmerkelijk manoeuvre reed Lewis op de plaats waar hij zou eindigen.

In de spannende strijd voor de podiumplaatsen werd Massa nog voorbij gestoken door Piquet Jr, waardoor er op 2 en 3 een Braziliaan stond. Dit was geleden van 1991, toen Senna en Piquet Sr tezamen op de blokken stonden. Plaats 4 was voor Nick Heidfield, die een goede race reed (beter dan teamgenoot Kubica, die een teleurstellende race reed) gevolgd door Heikki Kovalainen en Kimi Raikkonen.

In de WK stand, waar tot voor kort Kimi, Lewis en Felipe op een ex-aequo gestrand waren, neemt Lewis de leiding met 4 punten meer als Felipe, en 7 meer dan Kimi, dat belooft nog een spannend F1-seizoen!

De eerstvolgende race is de GP van Hongarije, deze wordt binnen 2 weken gereden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...