Eat this, China!


Ons teergeliefde merk Shuanguan, mag haar CEO niet verkopen op de Duitse markt, zo oordeelde een Duitse rechter. At last!

BMW vervolgde Shuanguan omdat die laatste haar CEO (type wagen) teveel leek op de eerste generatie BMW X5. Gerechtigheid is geschied denk ik dan. In Italië is er al een soortgelijk proces aan de gang.

Bij lokale rechtbanken in China kregen Europese auto-constructeurs vaak geen gehoord, maar nu de Chinezen langzaamaan hun wagens beginnen te verkopen op Europees grondgebied, krijgen Europese constructeurs de kans eindelijk gerechtelijke stappen te ondernemen tegen de Chinezen.

Als je het even bekijkt, is dit proces eigenlijk een hele stap vooruit voor de Europese auto-industrie, aangezien haar wagens op redelijk constante basis door de Chinese autobouwers werden gekopiëerd. Dit is het eerste proces waarin een Europese constructeur gelijk krijgt, en de verkoop van de fake-wagens wordt tegengehouden. Aangezien er nog een heel arsenaal aan Chinese kopiëen bestaat, zal dit zeker niet het laatste proces van die aard worden.

Allicht is het waarschijnlijk dat MINI, en Toyota nog enkele stappen zullen ondernemen mochten de Lifan 3, de Shuanguan UFO en de BYD F1 op de markt komen.

Deel dit bericht:

2 reacties op "Eat this, China!"

 1. XliljeezyX 28-06-2008 om 19:18

  vind ik ook…

  Verbied soungjung! lompe lelijke neppe nagemaakte auto’s..
  Zo kan ik het ook wel doen..

  Stomme chineese..

 2. Bert 29-06-2008 om 22:43

  Niet meer dan een terechte beslissing van het Duitse gerecht!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...