Corvette ZR1 doet Nurburg in 7:26


Een tijdje geleden schreef ik dat de ZR1 de ambitie had de Nissan GT-R te verslaan in een rondje Nürburg. Hoogmoed voor de val of terechte zelfzekerheid vroeg ik mij dan af. Wel, het is dat laatste geworden.

De Corvette ZR1 heeft 647 Pk en 819 Nm, dat kan al eens leuk zijn om mee te spelen op de Nürburgring. De Corvette deed een ronde in 7:26:4, sneller dan de Nissan GT-R dus, die er 7:29 over doet. Of dit zo een prestatie is,  is een andere zaak natuurlijk. We moeten er rekening mee houden dat de Nissan GT-R een standaardwagen is en de ZR-1 een sportievere versie is van de Chevrolet Corvette. Wie weet slaagt Nissan erin een sportievere variant van de GT-R drie seconden sneller te laten rijden.

Binnen 2 weken toont GM een on-board-video van de ronde. Tot dan allicht!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...