Ferrari California: meer foto’s en details

Ferrari California
We hadden eerder al eens gesproken over de nieuwe Ferrari California, nu hebben we meer beeldmateriaal en extra details.

Ferrari heeft extra foto’s vrijgegeven van de Ferrari California, de nieuwe Ferrari positioneert zich helemaal onderaan het Ferrari gamma, dat betekent dus onder de Ferrari 612 Scaglietti. Ferrari wil met de geciviliseerde California een vrouwenaandeel van 25 procent behalen, we kunnen de California dus een vrouwen-Ferrari noemen. 

De California is de eerste Ferrari met een opvouwbare hardtop en een V8 voorin. Deze motor is tevens de eerste Ferrari-motor met directe brandstofinspuiting en dubbele koppeling. Ook de achterbank kan neergeklapt worden wat ervoor zorgt dat deze Ferrari bruikbaarder is dan ooit. Ideaal om mevrouw haar winkeltassen te plaatsen dus. 

Onder de motorkap zit wel een 4.3 liter V8 dat een vermogen van 460 pk levert. De 1.625 kilo zware Ferrari haalt een topsnelheid van 310 km/u en sprint van 0 naar 100 km/u in minder dan vier seconden. Dus toch een echte mannen-Ferrari? Qua prestaties ongetwijfeld wel maar ze hebben bij Ferrari ook gedacht aan het milieu, de nieuwe Ferrari verbruikt maar 13,2 liter per 100 kilometer en is uitgerust met een start-stop systeem. Ter vergelijking: de Ferrari F430 drinkt 18,3 liter benzine per 100 kilometer, echte boomknuffelaars daar bij Ferrari!

Over het uiterlijk van de nieuwe Ferrari California is al heftig gediscussieerd, we mogen zeker zeggen dat ze bij Ferrari voor een gewaagd design gekozen hebben. De lange neus, de roostertjes in de voorschermen en de bescheiden luchtinlaat in de motorkap zijn trouwens allemaal trekjes van de klassieke 250 GT California uit de jaren ’60. 

De opvouwbare hardtop van de California kan in veertien seconden open of dicht en de nieuwkomer is uitgerust met een zeventraps automaat met dubbele koppeling. Volgens Ferrari schakelt deze zijdezacht, ze hebben er zelfs de beroemde F1-versnellingsbak voor opgegeven. 

De Ferrari California maakt zijn debuut op het autosalon van Parijs, begin oktober dit jaar. De eerste exemplaren worden in Januari 2009 afgeleverd.

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Ferrari California

Deel dit bericht:

2 reacties op "Ferrari California: meer foto’s en details"

  1. XliljeezyX 26-06-2008 om 22:10

    Ziet er goed uit zeg!
    Vooral het interieur! veel mooier dan dat carbon/koolstofveezel in de meeste ferarri’s..

  2. parwez 16-10-2008 om 14:48

    ik wil die ferrari gratis hebben

Reageer

Reactie aan het plaatsen...