Video: Audi R8 V10 op de Nurburgring

Audi R8 V10 - RS8
Dat de R8 V10 (RS8?) er zit aan te komen weten we al langer dan vandaag, wanneer hij precies in première gaat is nog niet bekend.

De V10 in de extra krachtige R8 komt uit de Gallardo LP560-4 maar zal in tegenstelling tot de Gallardo “maar” 525 pk spuien in plaats van 560 pk. De R8 V10 zal dus iets langzamer zijn dan de Lamborghini, iets waar Stephan Winkelmann, CEO van Lamborghini, ongetwijfeld op aangedrongen heeft. De Gallardo sprint van 0 naar 100 km/u in 3,7 seconden en haalt 325 km/u, de R8 V10 zal deze waarden benaderen.

Het uiterlijk van de R8 V10 zal niet drastisch veranderen ten opzichte van de standaard R8, enkel de grille is vooraan iets aangepast. Dan rest ons nog de vraag hoe deze sportwagen nu zal gaan heten, er wordt nog volop gespeculeerd, zowel de naam RS8 of R8S behoren tot de mogelijkheden. Wanneer de wagen voorgesteld zal worden is ook nog niet bekend.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...