Volkswagen gaat lichtere auto’s bouwen

Volkswagen up!
Volkswagen gaat voor het inperken van de CO2 uitstoot van zijn modellen in de eerste plaats lichtere auto’s bouwen.

Volgens de Duitse vakpers gaat Volkswagen voor zijn toekomstige modellen in de eerste plaats voor een afslankkuur. Deze kuur moet ervoor zorgen dat de modellen zuiniger zijn en minder CO2 uitstoten. De gewichtsreducties zullen zowel op technisch vlak als via het materiaalgebruik bereikt worden.

Het paradepaardje voor Volkswagen moet de Volkswagen Up worden, het conceptmodel van de toekomstige Lupo. De wagen komt in 2010 op de markt en zal volgens VW-directeur Winterkorn een verbruik moeten halen van minder dan 3,4 liter per 100 km. Dit zal volgens Winterkorn mede bereikt worden door lichtere materialen te gebruiken. 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...