Verkoop kleine wagens stijgt

Smart
De verkoop van kleine auto’s is tijdens de eerste maanden van dit jaar met 30 procent gestegen tegenover dezelfde periode vorig jaar.

De autoverkopers hebben tijdens de eerste maanden van dit jaar 8,3 procent meer verkocht dan dezelfde periode vorig jaar maar mensen kiezen wel steeds vaker voor kleinere auto’s. De grootste stijging zien we in de categorie van auto’s tussen de 7.500 en 10.000 euro, in de eerste 5 maanden van dit jaar werden in deze categorie 30 procent meer auto’s verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar.

“Er is duidelijk een verschuiving naar milieuvriendelijkere auto’s en naar auto’s die minder verbruiken”, zegt Luc Bontemps van Febiac. “De mensen voelen de hoge brandstofprijzen aan de pomp en dat speelt toch wel mee bij de aankoop.”

In Wallonië kiest men nog meer dan in Vlaanderen voor kleinere én milieuvriendelijke auto’s, dit heeft wellicht veel te zien met de Waalse aanmoedigingspremie voor dit type auto’s. Naast de federale bonus, die momenteel tussen de 3 en 15 procent van de aankoopprijs ligt, betaalt Wallonië nogmaals 100 tot 1.000 euro extra voor wie een wagen koopt met een uitstoot lager dan 105 gram CO2 per kilometer.

Tegelijk met de stijging in het goedkope segment bemerken de autoverkopers nog steeds een stijging bij de SUV’s, wie genoeg in de portefeuille heeft maalt er natuurlijk niet om om wat meer uit te geven aan de pomp. (Via: deredactie.be)


 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...