Gespot: Ferrari Enzo in Rome

Ferrari Enzo
Via de mailbox kregen we gisteren enkele foto’s van XliljeezyX binnen, deze Ferrari Enzo werd gespot in een achterstandswijk van Rome.

Wat de supersportwagen daar precies stond te doen weten we niet, waarschijnlijk is de eigenaar er de huisbaas van enkele appartementsgebouwen en was hij de huurgelden aan het innen. Nevermind, de Ferrari Enzo hadden we nog niet besproken op deze site dus het leek me bij deze wel een goede gelegenheid. 

De Ferrari Enzo werd voor het eerst gebouwd in 2002 en is genoemd naar de oprichter van het Italiaanse automerk, Enzo Ferrari. Opvallend is het feit dat eigenaars uitgekozen moesten worden door Ferrari zelf om deze wagen te mogen bezitten. Van het model werden oorspronkelijk 349 exemplaren geproduceerd, later werden daar nogmaals 50 exemplaren aan toegevoegd. Om het getal rond te maken werd voor Paus Johannes Paulus II nog een laatste Ferrari Enzo geproduceerd. Deze werd later wel geveild ten voordele van de Tsunami ramp in 2004.

Bij de ontwikkeling van de Ferrari Enzo als opvolger van de Ferrari F50 werd vooral voor ogen gehouden dat de Enzo een Formule 1-wagen moest zijn voor de weg. Belangrijk was hierbij dat de schakeltijden onder de 150 milliseconden moesten teruggebracht worden. Onder de motorkap huist een 6-liter V12 met een vermogen van 662 pk en een koppel van 657 Nm. De prestaties zijn dan ook niet mals: een topsnelheid van 355 km/u en een sprinttijd van 0 naar 100 km/u van 3,65 seconden. De Ferrari Enzo legt vanuit stilstand 1 kilometer af in 19,6 seconden.

Foto’s: (Via: Sjoerd/XliljeezyX)

Ferrari Enzo Gespot

Ferrari Enzo Gespot

Deel dit bericht:

3 reacties op "Gespot: Ferrari Enzo in Rome"

 1. XliljeezyX 20-06-2008 om 21:17

  By the way:
  Ferrari 430 Scuderia
  is ook van 0-100 km/h in 3,6 sec.

 2. XliljeezyX 20-06-2008 om 21:24

  Ohja.. hij schalkelt ook sneller dan de normale 430 de enzo en de FXX !! De schakeltijd is: 60 milieseconden
  Dat is ongeveer zo snel als een formula 1 wagen van pakweg 5 jaar geleden!

 3. MRM 26-11-2008 om 23:33

  mocht ik een Enzo bezitten, ik zou ‘m alleszins nooit zo parkeren.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...