Volkswagen Tiguan HyMotion

Volkswagen Tiguan HyMotion Concept
Volkswagen heeft in de Verenigde Staten zijn HyMotion Tiguan voorgesteld, de wagen rijdt op waterstof en stoot dus geen CO2 uit.

De brandstofcel van de Tiguan HyMotion heeft een vermogen van 107 pk, deze brandstofcel wordt echter bijgestaan door een elektrische motor die voor 27 extra paardenkrachten zorgt. Het totale vermogen ligt dus op 134 pk. De topsnelheid van de milieuvriendelijke Tiguan HyMotion ligt op 150 km/u en de sprint naar 100 km/u is voorbij in 14 seconden.

De Lithium-Ion batterijen van de elektrische motor worden opgeladen met regeneratieve remenergie of door de brandstofcel. De batterij is onderaan de koffer geïnstalleerd terwijl de 700 bar waterstof tank onder de achterbank is geplaatst. De tank kan 3,2 kilogram waterstof (H2) opslaan. 

De Tiguan HyMotion is uiteraard nog niet verkrijgbaar voor consumenten, Volkswagen wil enkel tonen hoe ver het staat met de ontwikkeling van waterstofauto’s. Als we BMW mogen geloven kan het nog 20 jaar duren voor deze op de markt komen, het eerste waterstoftankstation op de snelweg staat wel al in België. Waar wachten we dus nog op?

Volkswagen Tiguan HyMotion Concept

Volkswagen Tiguan HyMotion Concept

Volkswagen Tiguan HyMotion Concept

Deel dit bericht:

3 reacties op "Volkswagen Tiguan HyMotion"

  1. XliljeezyX 16-06-2008 om 21:07

    Dus het is ongeveer het zelfde als de BMW HYDROGEN7 als ik het goed begrijp…?

  2. Bert 16-06-2008 om 21:19

    Inderdaad, BMW is niet de enige die met waterstof werkt 😉

  3. XliljeezyX 17-06-2008 om 14:30

    Ohja.. jammer dat ze er nu pas mee komen met deze tiguan ze hadden het beter met de passat CC kunnen introduceren.. volgens mij slaat dat veel beter aan in de lease-maatschapij..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...