Audi wint Le Mans 2008

Audi R10 TDI Le Mans
Audi heeft gisteren de 24-uren van Le Mans gewonnen, ondanks de dominantie van Peugeot in de eerste helft van de race.

De #2 Audi R10 TDI van Dindo Capello, Tom Kristensen en Allan McNish heeft de 76ste 24-uren van Le Mans gewonnen. Het team 7 van Peugeot met hoofdpiloot Jacques Villeneuve startte goed aan de wedstrijd maar kon de voorsprong niet groter maken dan 1 ronde. Het keerpunt voor Audi kwam er toen het begon te regenen in Le Mans en Audi’s hoofdpiloot Kristensen om 05:17 de leiding van het Peugeot overnam. Die voorsprong heeft Audi niet meer weggegeven tot 15:00.

De strategie die het Audi Sport Team had gekozen bleek de beste, de #2 Audi R10 TDI was ingesteld op zowel nat als droog weer en moest bij regen enkel zijn banden vervangen. Bij Peugeot moest men echter meer wijzigen aan hun racewagen om de regen de baas te kunnen, hierdoor kon Audi met meer dan een ronde voorsprong verder. ‘Vorsprung durch Technik’ anyone?

Tom Kristensen heeft zijn reeds bestaand record van aantal overwinningen op Le Mans op acht gezet, Dindo Capello won voor de derde keer en voor Allan McNish was het de 2de overwinning. Voor Audi is het de derde overwinning op rij met de Audi R10 TDI, het merk haalde eerder al een hattrick in de jaren 2000, 2001 & 2002. 

In de LMP2 klasse werden de eerste twee podiumplaatsen bezet door de Porsche Spyders, de Aston Martin DBR9 won in de LM GT1 klasse en Ferrari nam de posities 1 tot 4 in de LM GT2 klasse in. 

Audi R10 TDI Le Mans

Audi R10 TDI Le Mans

Audi R10 TDI Le Mans

Deel dit bericht:

1 reactie op "Audi wint Le Mans 2008"

  1. XliljeezyX 16-06-2008 om 19:39

    TDI POWER!!!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...