Meer details: Audi A7

Preview: Audi A7
We hebben meer informatie over Audi’s toekomstige A7 vierdeurscoupé, zo zou de RS7 600 pk onder de motorkap kunnen krijgen.

Wie niet weet dat Audi zijn line-up aan het uitbreiden is heeft de laatste jaren op een onbewoond eiland gewoond. Momenteel zijn er 23 modellen in het gamma opgenomen maar dit zou binnen vijf jaar naar 40 modellen opgedreven worden. De A7 vierdeurscoupé maakt deel uit van deze modelexpansie, de wagen mikt op kopers met een goede smaak voor stijl en vermogen.

Er komt een wijd gamma aan motoren voor de A7 en zijn sportieve S7 en RS7 varianten. Zo komt er een diesel-hybride die ook bij de Audi Q5 zijn intrede moet maken en zullen de instapmodellen uitgerust zijn met een benzine V6. De absolute instapper wordt een 204 pk sterke 2.8 liter V6, daarna volgt een 3.0 liter supercharged V6 met 300 pk. Nog een stapje hoger vinden we de S7 met 394 pk uit een 4.0L V8. Het absolute topmodel wordt de RS7 met rond de 600 pk uit een 5.2L bi-turbo V10

Voor de instapmodellen is er een manuele zesbak of een automatische achtbak voorzien, in de high-performance modellen wordt een zeventraps versnellingsbak met dubbele koppeling geplaatst. Amerikaanse modellen krijgen standaard Audi’s Quattro AWD-systeem terwijl er in Europa ook een achterwielaangedreven optie zal bestaan. 

De Audi A7 zal voorzien zijn van luchtvering in plaats van de klassieke vering. De luchtvering moet zorgen voor het comfort dat in een vierdeurscoupé hoort, uiteraard is er ook een sportstand voorzien. Van de A7 wordt verwacht dat er jaarlijks 40.000 modellen verkocht worden. (Via: MotorAuthority)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Meer details: Audi A7"

  1. XliljeezyX 14-06-2008 om 17:37

    Lijkt verdacht veel op de a5 met 2 extra deuren! oftewel de A5 Sedan!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...