Wereldrecord grootste colonne Mercedes Cabrio’s


Op 22 juni gaat in Sint Truiden om 11u30 de recordpoging van start om 200 Mercedes Cabrio’s op één lijn te krijgen. Lengte in stilstand: 1,4km.

De inspiratie voor dit record werd gevonden bij het wereldrecord dat vorig jaar in Dubai gevestigd werd, namelijk dat van de langste colonne C-klasses. Een lange colonne C-klasses, allemaal goed en wel, maar zo’n streling voor het oog is dat nu ook weer niet.

Zo’n Cabrio-file wel dan? 1 ding is zeker: oldtimers en SLR’s zal je er niet zien. De oldtimers mogen niet meedoen uit vrees dat ze zullen stilvallen en de SLR’s mogen niet meedoen omdat 20km/h rijden in een SLR zo goed als onmogelijk is. Misschien spot je wel een SL65AMG, mocht je de intentie hebben te gaan kijken, als die mag meedoen natuurlijk, want ik kan me inbeelden dat 20km/h rijden met een SL 65 AMG ook niet bepaald gemakkelijk is.

Wil deze poging opgenomen worden in het World Book of Records, dan moet de colonne een parcours afleggen van 3,2km aan maximaal 30km/h, met alle wagens in beweging. De afstand tussen 2 cabrio’s mag op geen enkel moment langer zijn dan 2 wagenlengtes.

Er zijn al 600 cabrio’s ingeschreven, maar Mercedes België vindt 200 stuks ambitieus genoeg. Daarom worden de deelnemers geselecteerd uit de eerste 2à300 aanwezigen. Er zullen naar het schijnt ook BV’s aanwezig zijn. Maar wie kijkt daar naar om als er wagens zijn?

Deze poging doet me denken aan de recordpoging waarbij meer dan 800 mini’s een file vormden. Deze Mini’s hadden samen al een lengte van 3,2km, dus het parcours van Mercedes zou dan ook direct voltooid zijn.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...