Preview: Ford Mondeo Coupe


Mercedes zette duidelijk een trend met haar CLS, want naast alle premium-merken, zal ook Ford een vierdeurscoupé produceren.

De hoofdreden waarom Ford begint aan de vierdeurscoupé is natuurlijk omdat Volkswagen en Opel hetzelfde doen met respectievelijk de Passat CC en de Insignia.

De kans is groot dat Ford de Mondeo Coupé zal positioneren als haar vlaggenschip. Naast concurreren met de Volkswagen Passat CC en de Opel Insignia, zegt Ford dat het mogelijk moet zijn ook de BMW 3 en de Mercedes C-klasse de loef af te steken. Aangezien de huidige Mondeo het uitzonderlijk goed doet, zal de coupé het nog beter doen, klinkt het bij Ford.

Deze Ford Mondeo Coupé werd gebaseerd op de concept car Ford Iosis, die in het jaar 2005 werd voorgesteld. De nieuwigheden aan deze Ford Mondeo Coupé zijn: bredere wielkasten, een afgelijnde daklijn en een lagere grill met enorme chromen ringen en driehoekige luchtinlaten.

We vinden aan de binnenkant ook heel wat extra luxe terug. Naast het extra comfort dat de passagiers krijgen dankzij de grotere beenruimte en hun aparte stoel -want de Ford Mondeo Coupé heeft 2 aparte stoelen achteraan- beschikt deze vierdeurscoupé over een nieuw dashboard met ingebouwde touchscreen-navigatie, bluetooth, een MP3 docking-station en een Keyless-Go systeem.

Een comfortabele rit wordt door de veringen verzorgd, die elektronisch geregeld worden en twee standen hebben: Sport en Comfort. En dat rijmt nog ook!

Deze wagen zou natuurlijk geen Sport-stand nodig hebben, mocht de motor een watje zijn, maar dat is het geval niet. Er zullen twee nieuwe motoren beschikbaar zijn: een 2.2l dieselmotor met 175Pk en een 2.5l benzinemotor met 217Pk. De mogelijkheid bestaat dat de Mondeo een nieuwe Powershift versnellingsbak krijgt met een dubbele koppeling, naast de gebruikelijke manuele zesbak.

Prijs: De basisprijs zal ongeveer €38.000 bedragen, wat niet weinig is.
Verwachte lanceringsdatum: ergens begin-midden 2011.

(via AutoExpress)

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: Ford Mondeo Coupé"

  1. PJS 14-06-2008 om 0:20

    Ziet er niet slecht uit, ik ben benieuwd naar het resultaat.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...