Officieel: Mercedes G55 AMG facelift

Mercedes G55 AMG
De G-klasse krijgt voor het modeljaar 2009 van Mercedes een update en ook de G55 AMG werd niet vergeten.

De Mercedes G-klasse is reeds 27 jaar op de markt en is nooit erg ingrijpend veranderd. De huidige generatie rijdt sinds 1990 rond, de SUV is nooit Mercedes’ meest verkopende model geweest maar is wel populair genoeg om in de Mercedes line-up te blijven staan.

De G55 AMG is de topversie van de G-klasse, de facelift heeft een nieuwe grille met drie horizontale lamellen en nieuwe 19″ AMG lichtmetalen velgen. Het belangrijkste nieuws is de kleine vermogensupgrade van 7 pk waardoor de 5.5 liter V8 nu een totaal vermogen van 507 pk genereert. De topsnelheid is elektronisch begrensd op 210 km/u en de sprint naar 100 km/u is voorbij in 5,5 seconden.

AMG zorgt verder nog voor wijdere bumperkasten, geborsteld Aluminium afwerking en een sportuitlaatsysteem met chromen uitlaatpijpen. De G55 AMG is enkel verkrijgbaar in de vijfdeursuitvoering met lange wielbasis en zal vanaf September 2008 bij de dealers staan voor een startprijs van 121.628 euro (Duitse prijs).

Mercedes G55 AMG

Mercedes G55 AMG

Mercedes G55 AMG

Mercedes G55 AMG

Mercedes G55 AMG

Mercedes G55 AMG

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Mercedes G55 AMG facelift"

  1. XliljeezyX 14-06-2008 om 19:58

    ik hoop dat ze iets doen dat hij dikker lijkt!
    het lijkt net zo op:

    je ziet een jongen lopen die is rond de 2 meter en is heel slank.. net een plank..

    Nou zo iets is deze auto nou ook vind ik..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...