Audi Brussel technisch werkloos door Spaanse blokkades

Audi Brussel
Audi Brussel is vandaag en morgen technisch werkloos door de truckersblokkades aan de Spaanse grens. De carrosserieën van de Polo geraken niet aangeleverd.

Audi Brussel krijgt zijn carrosserieën voor de Volkswagen Polo vanuit Pamplona in Spanje aangeleverd. De vrachtwagens die deze onderdelen leveren worden momenteel echter opgehouden aan de Frans-Spaanse grens, waar truckers al twee dagen blokkades houden. Het is nog afwachten of de productie maandag hervat kan worden.

Ook bij Volvo Gent dreigen de arbeiders zonder werk te vallen, de fabriek zal vanaf morgen de werkloosheid door overmacht uitroepen tot en met maandagmiddag.

Voor General Motors in Antwerpen, waar verschillende Opel modellen worden gebouwd, komt de productie nog niet in het gedrang. Als de staking echter tot volgende week zal aanhouden kunnen ook productieproblemen opduiken in Antwerpen. (Via: Deredactie.be)

Deel dit bericht:

5 reacties op "Audi Brussel technisch werkloos door Spaanse blokkades"

 1. XliljeezyX 11-06-2008 om 16:11

  Hoezo uit spanje en niet van duitsland?

 2. XliljeezyX 11-06-2008 om 16:13

  ohja : dat volvo dreigt de arbeiders zonder werk te vallen maakt toch niet zo veel uit? Het is maar volvo hoor!

 3. PJS 11-06-2008 om 16:19

  Volkswagen laat al langer zijn carrosserieën voor lager gepositioneerde wagens maken in Spanje en Tsjechië. Dit is ook één van de redenen waarom respectievelijk Seat en Skoda bij de Volkswagengroep behoren.

 4. XliljeezyX 11-06-2008 om 16:25

  Tegenwoordig is het toch prosche want die heeft volkswagen overgenomen als ik dit bericht moet geloven:

  Eindelijk is het zover! Ik heb vriendinnen die sneller tien paar schoenen uitzoeken dan dat Porsche er over doet om Volkswagen te kopen. Nu is het moment aangebroken: Porsche gaat zijn belang van 31% uitbreiden tot meer dan de helft om zo feitelijk de besturing van Volkswagen over te nemen. De raad heeft de verhoging van het aantal aandelen goedgekeurd. De totale investering zou rond de 10 miljard euro bedragen.

  Overigens is Porsche niet voornemens de twee bedrijven te gaan integreren. De ondernemingsraad van Volkswagen is bang voor massa ontslagen om zo het bedrijf winstgevender te maken. (bron: http://uk.reuters.com/article/partiesNews/idUKL0369918220080303?sp=true)

 5. MRM 11-06-2008 om 17:05

  Porsche heeft inderdaad een groot belang in VW – overigens heeft het vaak genoeg aan 30% van de aandelen om belangrijke beslissingen te kunnen nemen – maar dat wil niet zeggen dat VW geen bedrijven als Skoda en Seat kan overnemen, want dat heeft het gedaan. Maar het Porsche – VW – verhaal is inderdaad niet van de eenvoudigste. Alleszins, de carrosserie moet uit Spanje komen, maar geraakt er niet door de blokkades 😉

Reageer

Reactie aan het plaatsen...