Maserati Bellagio Fastback gaat in productie


Voor het eerst zagen we deze Shooting Brake op het Concours van Villa d’Este, zowat hèt evenement voor de autoliefhebber. Nu kunnen we u er wat meer info over geven.

Carrozzeria Touring is een bedrijf dat gespecialiseerd is in het herbouwen van dure wagens, wat men ook wel eens coachbuilding durft te noemen. Ze presenteerden op het Concours van Villa d’Este deze op de Maserati Quattroporte gebaseerde shooting brake genaamd de Maserati Bellagio Fastback en die ziet er best wel knap uit.

De Italiaanse coachbuilder zal deze Bellagio Fastback 25 keer bouwen en geen enkele keer meer. De Fastback beschikt dankzij de ingrepen van de Italiaanse coachbuilder over 50l extra kofferruimte, wat op zich natuurlijk niet veel is, maar op het moment dat de achterbank neergaat (ja, dat kan effectief bij deze wagen) beschik je over 1500l bagageruimte.

Nu lijkt het mij niet nuttig om een Maserati te bezitten met 1500l kofferruimte, want voor meer dan naar het werk en terug te rijden of op een zondag naar een restaurant te gaan wordt deze wagen niet gebruikt. Maar mocht een Maserati-rijder ooit 1500l bagage willen meenemen, dan weet hij bij deze welke wagen te kopen.

De 50l extra bagageruimte zorgt voor precies 50kg extra gewicht, wat de prestaties van deze shooting brake niet omlaag haalt. Na 5,2seconden is de 4.2l V8-motor in staat je wagen 100km/h te laten rijden, duw je het gaspedaal helemaal door haal je normaal 275km/h.

Zoals gewoonlijk eindigen we met de prijs van al dit moois: €200.000 excl. belastingen. Niet weinig, maar je krijgt er natuurlijk wel een exclusieve wagen voor.

Deel dit bericht:

4 reacties op "Maserati Bellagio Fastback gaat in productie"

 1. XliljeezyX 03-06-2008 om 17:51

  Werd tijd dat hij in productie gaat! alleen vind ik em niet zo mooi als ik eerlijk moet zijn. misschien toch maar wachten op de aston-martin rapide?

 2. MRM 03-06-2008 om 18:30

  Smaken verschillen he 😉
  Maar als ik de keuze zou moeten maken tussen de Rapide en deze, dan zou ik toch ook wel voor de Rapide, al zou ik het dan zonder 1500l kofferruimte moeten doen, jammer… NOT

 3. michael 04-06-2008 om 13:23

  mooi lijnenspel!!!!!!!!!!! echt een maserati…………
  vooral die koplampen

 4. rolf 10-08-2008 om 13:32

  wel mooi maar liever een quattroporte

Reageer

Reactie aan het plaatsen...