Audi komt met supercharged 3.0 TFSI V6

Nieuwe Audi 3.0 TFSI
Audi heeft voor het eerst in zijn geschiedenis een motorblok met drukvulling ontwikkeld dat in plaats van een turbo een supercharger gebruikt.

De nieuwe 3.0 TFSI haalt een vermogen van 290 pk en zal vanaf de herfst beschikbaar zijn in de facelift Audi A6, en later ook in de zwaardere A4 modellen. Voor de S4 zou de 3.0 TFSI motor zelfs opgeblazen worden tot een vermogen van 330 pk. 

Bij de ontwikkeling van de nieuwe motor moesten de ingenieurs de keuze maken tussen een bi-turbo of een turbocharger, hierbij is blijkbaar de voorkeur gegaan naar de laatste optie. Belangrijk voordeel voor de turbocharger is de compactheid. De turbocharger wordt namelijk tussen de cilinderbanken geplaatst terwijl dat logischerwijs met een bi-turbo niet mogelijk is

Het nieuwe motorblok heeft een maximaal koppel van 420 Nm bij 2.500 toeren, dit is vrij laag toerental voor zo’n koppel. Het verbruik zal dan ook een stuk lager liggen, volgens Audi 9,5 liter per 100 km. De nieuwe 3.0 TFSI moet op termijn de huidige 3.2 FSI vervangen. (Via: Autoblog & Foto’s via: Audiblog)

Nieuwe Audi 3.0 TFSI
 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...