Officieel: Audi TT Clubsport Quattro

Audi TT Clubsport Quattro
Audi heeft deze week de Audi TT Clubsport Quattro officieel onthuld op de “Wörthersee Tour”, een meeting voor Audi en VW fans in Oostenrijk.

Opvallend aan de TT Clubsport Quattro is de single-frame grille met verticale rasters en de bijhorende sportief ogende luchtinlaten. De wagen krijgt verder een spoiler-lip voor meer downforce, de bekende LED dagrijlichten en 19″ sloffen.

Audi heeft voor deze speciale uitvoering van de TT voor een nieuw interieur gezorgd, en het mag gezegd Audi stelt ons zéker niet teleur op dit vlak. Het interieur is afgewerkt in twee lederkleuren, zwart en bruin. De details worden afgewerkt in geborsteld Aluminium en geven je het gevoel dat je in een zéér sportieve wagen zit. Ook de tellers zijn in een bijpassend jasje gestoken en de wagen is verder voorzien van een sportstuur en kuipstoelen. 

Uiteraard is de Audi TT Clubsport Quattro goed van vermogen voorzien, de 2.0 liter TFSI viercilinder benzinemotor zorgt voor 300 pk en is via het S-Tronic dubbele koppeling transmissiesysteem gekoppeld aan de vier wielen met het Quattro AWD systeem. De remmen werden geleend van de, tot nu toe, krachtigste Audi TT: de TTS

Het jammerlijke nieuws over deze leuke cabrio is dat het bij een speciale editie blijft met een oplage tussen de 50 à 100 stuks die normaliter vooral voor het Midden-Oosten bedoeld zijn. De kans is dus groot dat we de Audi TT Clubsport Quattro nooit in Europa te zien zullen krijgen.

Audi TT Clubsport Quattro

Audi TT Clubsport Quattro

Audi TT Clubsport Quattro

Audi TT Clubsport Quattro

Audi TT Clubsport Quattro

Audi TT Clubsport Quattro

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...