Toyota Prius 1.000.000 keer verkocht


Wereldwijd waren er eind april precies 1.028.000 exemplaren van deze populaire hybride verkocht.

Sommigen zouden durven zeggen dat 1.028.000 mensen een compleet nutteloze wagen hebben gekocht. Hier en hier toonden we eerder al aan dat als je bezorgd bent om het milieu, je jezelf beter een BMW 5 koopt of een andere kleine hatchback uit deze lijst. Of toch niet?

Nu is het wel zo dat ik een ander filmpje heb gevonden, waarbij de Prius al bij al niet slecht scoort, het filmpje kan je hieronder bekijken. Daarin zien we een Prius die het opneemt tegen een Smart, een Ford Focus en de VW Jetta. De Volkswagen Jetta haalt een verbruik van 47,3mpg ofwel 4,9l/100km, de Prius 46mpg, zijnde 5,11 l/100km. De Smart en de Ford Focus deden dat iets slechter. Wel opvallend is de zuinigheid van de Toyota Prius in de stad.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...