Audi lanceert dit jaar nog hybride Q7

Audi Q7 Hybride - Hybrid
Audi wil zijn Duitse rivalen verslaan in de race naar hybrides door tegen het einde van het jaar een hybride Q7 te lanceren in Europa.

Althans als we Audi manager Frank Dreves mogen geloven, deze heeft gisteren verklaard dat de hybride SUV ontwikkeld zal worden in samenwerking met Porsche en dat verdere samenwerking voor hybride toepassingen met de sportwagenfabrikant mogelijk zijn. 

Dreves verklaarde verder dat Audi zijn modellen meer wil standaardiseren, daarmee wil hij zeggen dat meer modellen op hetzelfde platform moeten gebouwd worden, zodat de kostprijs per auto gedrukt kan worden. Het merk mikt op een verkoop van 1,5 miljoen wagens per jaar in 2015. 

Om deze hogere verkoopcijfers te halen zal Audi volgens Dreves zijn modelgamma uitbreiden van 26 naar 40 tegen 2015. Iets wat we natuurlijk al wat langer wisten. De expansiedrang van Audi zal wel als gevolg hebben dat de productiviteit hoger moet, dat wil Audi bewerkstelligen door meer onderdelen te delen.

Eerder berichtten we al dat Audi de Q7 Hybride niet naar de VS zal exporteren maar Audi VS baas Johan de Nysschen verklaart wel dat een Audi Q5 hybride wel in de maak is voor Noord Amerika. In Europa komt de Q7 hybride er dus wel. 

De nieuwe Q7 Hybride krijgt een 45 pk sterke elektromotor gekoppeld aan een 280 pk krachtige 3.6 liter V6 FSI benzinemotor. De elektrische motor zorgt voor een koppel van 285 Nm terwijl de benzinemotor voor 375 Nm koppel zorgt. De hybride SUV sprint van 0 naar 100 km/u in 7,6 seconden en kan in vijfde versnelling van 60 naar 120 km/u accelereren in 12 seconden. Gemiddeld verbruik zou uitkomen op 9,8 liter per 100 km, niet slecht voor een SUV van 2,5 ton. 

Audi Q7 Hybrid Hybride

Audi Q7 Hybrid Hybride

Audi Q7 Hybrid Hybride

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...