Meer details: Audi A6 2010

Audi A6 Preview
We houden jullie graag up to date over de ontwikkeling van de volgende generatie A6, de wagen krijgt volgens bronnen een vernieuwd lichtgewicht chassis als basis.

De volgende generatie Audi A6 zal in 2011 bij de dealers staan, dat is een jaar later dan zijn grootste concurrenten, de BMW 5-reeks en Mercedes E-klasse. De eerste details over de nieuwe Audi A6 lekken stilaan op het internet, vandaag enkele geruchten over styling, structuur en motorenkeuze. 

Het belangrijkste nieuws is dat de volgende generatie A6 gebruik zal maken van hetzelfde Aluminium Spaceframe dat ook gebruikt wordt in de Audi TT, R8 en A8. Dankzij deze constructie zal de Audi A6 een stuk lichter zijn dan de huidige generatie.

De tweede generatie Audi Space Frame (ASF II) is gemaakt van Aluminium en is volgens Audi 50 procent lichter en tegelijk 50 procent sterker dan de eerste generatie ASF. ASF II zal ook in andere toekomstige Audi’s gebruikt worden zoals de Audi A8 en A7, de meeste impact zal het spaceframe echter hebben in de facelift Q7 met een besparing van maarliefst 300 kilogram. 

De volgende generatie A6 krijgt naast een streng dieet ook een aangepast remsysteem, nieuwe ophanging en verbeterde stuurbaarheid. De motorisaties lopen bij de benzines van een 2.8 liter V6 met 190 pk tot een 4.2 liter V8 met 350 pk en de diesels starten met een 2.0 TDI met 140 pk tot een 3.0 V6 TDI met 238 pk. Het topmodel, de S6 krijgt een 5.2 liter V10 met 420 pk. (Via: LeftLaneNews)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...