Concept: Audi A3 TDI Clubsport Quattro

Audi A3 TDI Clubsport Quattro Concept
Audi heeft een nieuw concept gelanceerd op de jaarlijkse Wörtherseetour (Audi-VW evenement), de Audi A3 TDI Clubsport Quattro lijkt recht uit Need For Speed te komen.

Het studiemodel moet nogmaals onderstrepen wat het potentieel is van Audi’s TDI-motoren, de 2.0 TDI zorgt voor een vermogen van 224 pk en een koppel van 450 Nm. Ter vergelijking: een normale 2.0 TDI van Audi levert maar 140 pk. De Audi A3 TDI Clubsport Quattro weegt maar 1.475 kilo en daardoor sprint de high-performance TDI van 0 naar 100 km/u in 6,6 seconden en haalt hij een topsnelheid van 240 km/u. Audi heeft dankzij een speciaal ontwikkeld uitlaatsysteem ook nog eens een leuk geluidje uit de diesel weten te persen. 

Audi is er ook trots op dat het met zijn sportieve TDI de Euro-5 norm die in 2010 van kracht gaat zal halen. De kracht van de motor wordt via een lichtgewicht zesbak over de vier wielen verdeeld.

 

De Audi A3 TDI Clubsport Quattro is met 3,6 cm verlaagd ten opzichte van een normale A3 en krijgt alle nodige aanpassingen voor de sportieve prestaties. De conceptwagen staat op 20″ wielen en is voorzien van remschijven uit composietmateriaal. Bovendien is de wagen standaard voorzien van Audi Drive Select waarbij de bestuurder de keuze heeft tussen een comfortabele, sportieve of naar wens in te stellen modus. Audi Drive Select beïnvloedt zowel de respons van de gaspedaal, het motorgeluid, de werking van het ESP en de dempingkarakteristiek. Het studiemodel is daarenboven standaard uitgerust met Audi’s magnetic ride.

Qua uiterlijk lijkt het erop dat de mensen van Audi zich eens goed hebben laten gaan in de tuningsectie van Need For Speed Carbon. De wagen is langer (+4 cm), breder (+6 cm) en lager (-3,6 cm) dan de normale A3. Vooraan is de grille sterker afgelijnd en zijn de luchtinlaten een pak vergroot. In profiel merken we geschroefde brede wielkasten, scherpere zijspiegels en een sideskirt terwijl we achteraan een achterspoiler in DTM-look en een diffuser gecombineerd met twee grote uitlaatpijpen kunnen vinden. De custom paintjob werkt het geheel in de race stijl af.

Audi A3 TDI Clubsport Quattro Concept

Audi A3 TDI Clubsport Quattro Concept

Audi A3 TDI Clubsport Quattro Concept

Audi A3 TDI Clubsport Quattro Concept

Audi A3 TDI Clubsport Quattro Concept

Audi A3 TDI Clubsport Quattro Concept

Deel dit bericht:

3 reacties op "Concept: Audi A3 TDI Clubsport Quattro"

  1. MRM 17-05-2008 om 19:10

    niets voor Audi eigenlijk

  2. Bert 17-05-2008 om 21:54

    Wel nette prestaties voor een diesel!

  3. dirk 06-01-2009 om 16:26

    ja wel een mooie audi maar de uitlaten moeten ze een andere plek geven in de midden en die achter spoiler mogen ze der wel af halen maakt de auto niet mooier

Reageer

Reactie aan het plaatsen...