Audi onthult 24u Nurburgring Endurance R8

Audi R8 Nürburgring Endurance Racing
De 24-uur van de Nürburgring krijgt dit jaar bezoek van een raceversie van de Audi R8. Een 4.0 liter V8 stuwt 530 pk naar de vier wielen.

De welbekende 4.2 liter V8 TFSI werd door de ingenieurs vervangen door een 4.0 liter V8 met 530 pk om aan de reglementen van zijn klasse te voldoen. De standaard bumpers werden vervangen door nieuwe widebody exemplaren die wat lijken op die van het V12 R8 TDI Le Mans concept. De race-R8 beschikt verder over grotere luchtinlaten, grotere uitlaatpijpen, een lichter chassis, een oversized GT spoiler achteraan en een agressieve diffuser. 

De 36ste ADAC Zürich 24-uren race zal plaatshebben op 24 Mei op de Nürburgring-Nordschleife in Duitsland. Recent hebben ook Volkswagen met de Scirocco, Lexus met de LF-A en Opel met de Astra OPC hun deelname bevestigd.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Audi onthult 24u Nürburgring Endurance R8"

  1. Harry 25-05-2008 om 19:37

    De R8 is niet gestart. Motorproblemen maakten dat onmogelijk.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...