Meer details: Arden Jaguar XF AJ 21

Arden Jaguar XF AJ 21
Arden heeft ons een maand geleden al ‘geteased’ met een foto van zijn versie van de Jaguar XF, verdere details van de Jaguar XF AJ 21 zijn nu pas beschikbaar.

De Jaguar XF lijkt de reddingsboei van de Britse autobouwer te worden, de wagen is populair bij de consumenten en dat kunnen we alleen maar toejuichen. Het kon natuurlijk niet lang duren voor de Jaguar tuningspecialisten van Arden hun versie van de XF zouden voorstellen. Het model komt nog op de markt voor Jaguar zelf met zijn high-performance XF-R op de markt komt. 

Het interessantste van de Jaguar XF AJ 21 ligt onder de motorkap, Arden voorziet power upgrades voor de vier motorkeuzes. De zwaarste motor, de 416 pk sterke 4.2 liter V8-motor, wordt door Arden uitgeboord tot 4,5 liter en beschikt daarna over een vermogen van meer dan 500 pk.

Het exterieur krijgt typische Arden verzorging met uitgebreide aërodynamische aanpassingen. De AJ 21 krijgt een nieuwe voorbumper met een grotere grille en grotere luchtinlaten die ervoor moeten zorgen dat de motor en de remmen beter afgekoeld worden. De lagere voorspoiler helpt, vooral bij hoge snelheden, de aërodynamische prestaties van de XF te verbeteren. De LED dagrijlichten werken het geheel vooraan af.

Aan de zijkant merken we kleine openingen net voor de wielkasten van de achterwielen, deze extra luchtinlaten helpen de achterremmen af te koelen. Achteraan zijn er enkele subtiele aanpassingen voorzien, zo is er een nieuwe kofferspoiler en is er een diffuser voorzien. Het pakket van Arden is afgewerkt met 21″ velgen in Arden “Sportline” design en een speciaal door Arden ontwikkelde sportvering en sportuitlaat.Arden Jaguar XF AJ 21 

Deel dit bericht:

1 reactie op "Meer details: Arden Jaguar XF AJ 21"

  1. XliljeezyX 19-06-2008 om 19:56

    1: De gril is te lelijk moeten ze gewoon standaard houden!
    2: De velgen komen van Ferarri..
    3: De 4 uitlaten is ook weer overdreven! 1 aan elke kant is goed en niet zo groot als deze.. lijkt net zo’n uitlaat die mensen doen onder hun nissan skyline of een “tuning” golf met dikkere uitlaten (wat eigenlijk lelijk is+niks helpt..)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...