Volvo werkt aan een wagen die niet meer crasht


Over een ambitieus project gesproken! Volvo wil de marktleider blijven inzake veiligheid en daarom lanceert het dit project.

Tegen het jaar 2020 wil Volvo een letselbestendige wagen maken. De wagen van de toekomst moet in staat zijn zelf te sturen, te remmen en inzicht te hebben in het verkeer met behulp van een elektronische bumper. Door middel van deze hulpmiddelen zou de wagen niet meer kunnen botsen.

Jaarlijks komen er 1.2 miljoen mensen om in het verkeer en zijn er 50 miljoen gewonden. Volvo aanvaardt dit niet – en weet ongetwijfeld ook dat er een markt is voor extreem veilige wagens – en denkt dat de consument, indien mogelijk, sowieso zal kiezen voor een risicoloze rit.

We weten ook dat de Volvo XC60 dankzij zijn veiligheidssysteem niet meer crasht tegen voorliggers, wat een eerste fase is in dit project.

Deel dit bericht:

3 reacties op "Volvo werkt aan een wagen die niet meer crasht"

 1. XliljeezyX 15-06-2008 om 14:53

  niet meer crasht bestaat niet. onmogelijk

 2. MRM 15-06-2008 om 15:28

  bwaoh, ik geloof wel dat je in staat moet zijn een auto te bouwen die nergens tegen kan rijden. Aan de andere kant, er kan altijd iemand tegen jouw wagen rijden natuurlijk.

 3. XliljeezyX 15-06-2008 om 22:07

  @MRM Dat bedoel ik 😉
  Maar als dat allemaal gaat gebeuren zonder crashes etc.
  Net zo als de lexus LS.. die heeft zo veel veileigheid opties dat je zelf je handen van het stuur kan houden en de auto blift gewoon recht uit sturen vol automatisch! Of dat hij automatisch remt als je te dicht op je voorganger rijdt.. maar dat is eigenlijk best dom! want dan gaan mensen niet meer opletten ze pakken bijvoorbeeld een kranjte erbij ofzo of gaan bellen/smsen zonder op te letten op het ovigere verkeer..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...