Porsche Baby Cayenne?
BMW heeft de X3, Mercedes de GLK, Volkswagen de Tiguan en Audi de Q5, dus Porsche wil misschien ook een kleine SUV. Geruchten geven de naam Porsche Roxster aan.

Ondanks het feit dat de komst van een kleine SUV bleef ontkend worden, zijn er hier wel enkele bewijzen gevonden dat Porsche tóch aan een kleinere variant van de Cayenne zou kunnen werken.

Deze Roxster, zoals de wagen allicht zal gaan heten, zou delen van de Audi Q5 krijgen, net zoals de Audi Q7, de VW Touareg en de Porsche Cayenne aanverwanten zijn.

Motorisch zal deze wagen allicht over een V6 en een V8 motor kunnen beschikken, al dan niet met een turbo. De V6-motor zal ongeveer 280Pk leveren, de V8 met twee turbo’s moet in staat zijn om en bij de 500Pk te leveren. Wie weet komt er zelfs een hybride variant.

Het uiterlijk valt in 1 zin samen te vatten. De Roxster zal héél veel meegekregen hebben van zijn grote broer, de Porsche Cayenne. Dit wordt gestaafd door de spyshots.

De kans bestaat natuurlijk ook dat dit gewoon de nieuwe Porsche Cayenne wordt, wat op zijn minst even aannemelijk is. Eerste reden om dit te denken: De wagen lijkt er geweldig op. De tweede reden zou kunnen zijn dat Wiedeking toch de waarheid spreekt als hij zegt dat er geen nieuwe Porsche komt; een derde reden: de naam Roxster is behoorlijk flets. Aan de andere kant, MotorAuthority blijkt vaak een betrouwbare bron. (via MotorAuthority)