Spyshots: Productieversie Fisker Karma

Spyshots: Fisker Karma productieversie
Fisker werkt aan de productieversie van de Fisker Karma, van het conceptdesign gaat niets verloren maar wat er onder de motorkap ligt is nog niet zeker.

De foto’s tonen een licht gecamoufleerde Fisker Karma die de laatste testen ondergaat op het testcircuit. De Fisker Karma is al sinds zijn introductie op het autosalon van Detroit in Januari zeer populair bij de autopers, zowel zijn hybride technologie als zijn innovatieve en elegante design geven de Karma extra charme. Het lijkt erop dat we met de Karma de eerste hybride krijgen die iedereen echt wilt. 

Vaak is de productieversie een lauw afkooksel van het conceptmodel maar op de spyshots is duidelijk te zien dat er op het eerste zicht niets verloren gaat van het design dat we op het autosalon van Detroit zagen.

Wat er precies onder de motorkap zal liggen is nog niet zeker, Fisker had het eerder wel al over bevredigende prestaties: 0 naar 100 km/u in 5,8 seconden en een top van 200 km/u. In ieder geval zal de aandrijftechnologie Q-DRIVE gaan heten, een systeem dat samen met Quantum Technologies werd ontwikkeld. De nieuwe technologie gebruikt een kleine benzinemotor gecombineerd met een generator en een lithium-ion batterij pakket. De geruchten vertellen ons dat de kleine benzinemotor wel eens de 1.4 liter TSI motor zou kunnen zijn van Volkswagen.

De productieversie van de Fisker Karma zal eind volgend jaar op de markt komen voor een prijs van rond de 55.000 euro.

Spyshots: Fisker Karma Productieversie

Spyshots: Fisker Karma Productieversie

Spyshots: Fisker Karma Productieversie

Spyshots: Fisker Karma Productieversie

 

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...