F1 Grote Prijs van Turkije: voorbeschouwing

Formule 1
Zondag is het weer Formule1 tijd! Deze keer moeten er 58 ronden gereden worden op het Istanbul Park Circuit te Turkije. Er zal weer flink gestreden worden om als eerste over de streep te komen na 309 km geracet te hebben..

Het parcours van Istanbul Park Circuit is redelijk nieuw, er wordt geracet sinds 2005. Door deze jeugdige leeftijd is de kwaliteit van het asfalt nog behoorlijk, net als de grip. Het is het enige parcours dat gereden wordt tegen de klok in. Opmerkelijkste aan het parcours is de befaamde bocht 8, daar rijden ze een goede 6s aan 250km/u, want grote G-krachten met zich meebrengt.

Het parcours is er één op maat van Ferrari, en dat kunnen we zien uit de geschiedenis (2/3 voor Ferrari) en de vrije oefensessies. Donderdag domineerde Felipe Massa tijdens de 1e vrije oefensessie, vrijdag werd dezelfde show overgedaan door zijn ploegmaat Kimi Raikkonen. Mede dankzij deze goede oefentijden behaalde Massa vandaag de 1e plaats, zodoende dat we morgen de rode Ferrari van Massa op de eerste plaats zullen zien, naast Kovalainen, die verrassend de 2e plaats behaalde (rekening houdend dat hij in Spanje met een snelheid van 230km/u tegen de banden ging). Achter hun starten Lewis Hamilton & Kimi Raikkonen.

Het is aan Massa om te bewijzen dat hij ook de rol van toprijder op zich kan nemen, en morgen zijn poleposition te verzilveren. Massa won de voorbije 2 jaar de GP van Turkije, en wil dus zeer graag die hattrick halen.

De beide zilveren bolides van McLaren zullen ook wel op hun honger zitten, na de magere resultaten van de vorige races. Lewis Hamilton mist het winnen, na 3x niet gewonnen snakt hij terug naar de vele overwinningen van vorig jaar, de jonge Brit kwam namelijk 21 keer als 1e over de streep. We mogen er zeker van zijn dat Lewis Hamilton er volledig zal voor gaan, ook omdat z’n 2e rijder voor hem staat op de startgrid.

Rubens Barrichello kan door morgen te starten het record van de meeste gereden GP’s halen, namelijk 257, wat al eens kan tellen in een sport als de Formule 1.

Prognose: winst voor Ferrari.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...