Weber ‘faster one’ verslaat Bugatti Veyron


De Bugatti Veyron kan zich niet langer de snelste productiewagen ter wereld noemen. De Weber ‘faster one’ (wat een passende naam) kan zich nu heer en meester van die titel noemen.

De Zwitserse constructeur Weber staat gekend als producent van verschillende auto-onderdelen. Na de opgedane kennis moet het bedrijf beslist hebben zelf eens een wagen ineen te steken. Enkel de krachtbron, een 7.0 liter blok uit de Chevrolet Corvette is bij GM aangekocht. Dankzij een compressor levert het blok 900 Pk (101 minder dan Veyron) bij 7.000 toeren en een enorm koppel van 1050 Nm bij 3.900 toeren. Als je in het achterhoofd houdt dat deze wagen slechts 1.100 kg weegt, moeten de prestaties wel enorm zijn. En dat zijn ze ook. 0 tot 100 gebeurt in 2,5 seconden, na 6,6 seconden rijd je al 200 km/h en de grens van 300km/h wordt na 16,2 seconden verbroken. Als het goed gaat, geraakt een Fiat Panda na 16,2 seconden aan slechts 100km/h. 😉 Topsnelheid: meer dan 420km/h.

De prestaties zijn dus beter dan die van de Veyron, maar als je mij de keuze laat tussen dit en een Veyron, zou ik voor de Veyron gaan. Dit heeft 2 redenen. De eerste is dat de Veyron gemaakt is om snelheid en luxe te combineren. De binnenkant van deze Weber ziet er erg sober en koel uit, wat het geval niet is bij de Veyron. De tweede reden is het uiterlijk. Bugatti slaagde erin een wagen te maken, waarmee je op straat kan verschijnen, terwijl de Weber ‘faster one’ niet bepaald de wagen is waarin je gezien wil worden. Natuurlijk is het wel zo dat de mensen de wagen niet zullen herkennen als hij tegen 420km/h voorbijflitst, laat staan dat ze de persoon die erin zit zullen herkennen.

Over de prijs wil Weber niets bekend maken, tenzij je écht geïnteresseerd bent om deze wagen aan te kopen. Mocht iemand deze wagen aankopen, laat het ons zeker weten!

Deel dit bericht:

3 reacties op "Weber ‘faster one’ verslaat Bugatti Veyron"

  1. MS 21-10-2008 om 22:02

    Spuuuglelijk!

  2. goserr 17-11-2008 om 10:50

    vind hem niet echt mooi maar zou hem graag willen hebbe:) wel knap dat deze wagen met minder pk’s en cilinders toch de 16 cilinder 1001 pk veyron kan verslaan.

  3. autogek 23-11-2008 om 21:13

    superrrr dik ik wil er ook wel een ik heb nu de bugatti veyron (op need for speed)

Reageer

Reactie aan het plaatsen...