Nieuw model voor Opel Antwerpen?


In tijden van slecht nieuws voor de Belgische automobielsector, slaagt Opel er naast Ford in goed nieuws mee te delen.

De directie van Opel heeft namelijk laten weten dat Opel van plan is 20 nieuwe modellen te lanceren in de  komende 4 jaar. De elektrische wagens krijgen de E-Flex-architectuur mee, die gebaseerd is op de conceptcar van Chevrolet, de Volt.

De andere modellen die vervangen worden zijn de Vectra (die Insignia zal heten, vanaf december), de Meriva (februari 2009), de Astra (midden 2009), de Zafira (2010) en de Corsa (2011).

Daarnaast zal Opel het bestaande gamma uitbreiden met nieuwe modellen, hoofdzakelijk varianten op bestaande carrosserie. Van de Insignia bijvoorbeeld, zal er naast een sedan, een hatchback en een break-model ook een coupé komen. Op basis van de Astra zal er een tweede coupé-variant komen, als opvolger van de Calibra. De Opel Corsa zal zijn dak kwijtspelen en naast de Opel Antara komen er nog 2 SUV’s, een op basis van de Astra en een op basis van de Corsa.

Al het bovenstaande nieuws komt de Belgische vestiging van Opel ten goede, want wetende dat de faciliteit in Antwerpen de strijd voor de productie van de volgende generatie Astra verloor, bleef er geen enkel model meer over voor België. Nu laat General Motors weten dat de SUV’s niet in China gebouwd zullen worden, maar in Antwerpen. De fonkelnieuwe Opel SUV en de Chevrolet SUV zullen dus in Antwerpen gebouwd worden, goed voor een output van 120.000 stuks per jaar. Mogelijks wordt er nog 1 model toegevoegd aan het gamma dat in Antwerpen geproduceerd wordt.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...